پشتیبانی همه روزه : 09190805510

همه چیز درباره قهوه

آخرین باری که از نوشیدن یک فنجان گرم قهوه لذت بردی کی بود؟ عطر و طعم قهوه گرم… اما قهوه چیست و چطور انقدر متداول شد؟ داستان میوه کشف شده توسط یک چوپان که دل اروپایی‌ها را برد؛ و … در این مقاله همه چیز را درباره قهوه می‌خوانیم.

مهم‌ترین نکات

  • قهوه چیست و چطور کشف شد؟
  • با انواع مختلف قهوه آشنا شوید.
  • شیوه‌های مختلف دم کردن قوه را بخوانید.
  • از خواص و ضررهای قهوه آگاه باشید.
  • با انواع تجهیزات دم کردن قهوه آشنا شوید.

 

همه چیز درباره قهوه

قهوه سومین نوشیدنی محبوب جهان است. طعم و آرومای قهوه انسان‌ها را آرام می‌کند. گیاه قهوه ۲ نژاد اصلی به نام‌های عربیکا و روبوستا دارد. این تنوع دامنه طعم‌های خاص گسترده‌ای را ایجاد کرده است و هر کدام از این انواع قهوه تاثیرات متفاوتی بر بدن می‌گذارد. در ادامه با آرسس شف، برگزار کننده دوره کافی شاپ باریستا شو همراه باشید تا همه چیز را درباره قهوه بخوانیم.

ریختن قهوه داخل فنجان از دستگاه اسپرسو

قهوه چیست؟ تاریخچه قهوه و نژاد آن

قهوه، دانه‌ای از میوه یک گیاه است. این دانه درون میوه قرمز رنگی قرار دارد که نوعی گیلاس است. درست مانند گیلاس معمولی میوه قهوه هم یک میوه هسته دار است.

کشف قهوه توسط یک چوپان

این گیاه اولین بار توسط چوپانی به نام کالدی کشف شد. کالدی که یک چوپان بود موقع چرای گوسفندانش بین صحرای یمن و اتیوپی متوجه گیاهانی تازه روییده شد. او تصور نمی‌کرد این گیاه سمی باشد یا خطری برای گوسفندانش داشته باشد، پس اجازه داد گوسفندان از گیلاس و برگ‌های این درخت بخورند.

گبلاس قهوه میوه درخت قهوه

اما شب هنگام متوجه شد گوسفندان بی‌تابی می‌کنند و نمی‌خوابند. کالدی که به شدت از این موضوع رنج برد پیگیر ماجرای درخت قهوه شد.

تصمیم گرفت اولین گیلاس قهوه را بخورد؛ از خوردن آن به شدت لذت برد. او به صورت مداوم از گیلاس قهوه می‌خورد. تا زمانی که کافئین گیلاس قهوه اثر کرد و Over Active شد. کالدی متوجه شد که این گیاه چیزی دارد و تصور کرد باعث جادو شدن بدن شده است. (زمانی که کافئین زیادی بخورید قلب شما به سرعت شروع به تپیدن می‌کند و بی‌دلیل استرس و اضطراب دارید)

دانه قهوه

رواج قهوه در عربستان

کم کم در عربستان این دانه رواج پیدا کرد و همه بخاطر قوی‌تر شدن گیلاس قهوه را می‌خوردند. گاهی اوقات هم با آن سوپ درست می‌کردند و همراه با غذا سرو می‌کردند. حتی در جنگ‌‌ها قهوه را در رژیم غذایی سربازان قرار می‌دادند.

رست کردن قهوه

قهوه و جلب نظر اروپایی‌ها

اینکه چه زمانی متوجه دانه قهوه، دم کردن نوشیدنی از آن و اثرات کافئین آن شدند دقیقا مشخص نیست؛ اما ماجرا از این قرار است که بعد از مدتی دانه قهوه نظر اروپایی‌های سفر کرده به عربستان را به خود جلب کرد. آن‌ها یک گیاه قهوه و کمی گیلاس آن را به سمت اروپا بردند تا در آن‌جا از راز‌های این گیاه سر در بیاورند.

رواج قهوه

بعد از مدتی قهوه در اروپا به شدت محبوب شد. در آن زمان کاتولیک‌ها و روحانیون مسیحی خوردن قهوه را موضوعی شیطانی خطاب کردند. آن‌ها می‌‌گفتند اگر کسی قهوه بخورد شیطانی شده و شیطان باعث قدرت رساندن به این آدم‌ها می‌شود. قهوه بازار سیاه پیدا کرد و دیگر هیچ‌کس جرات مصرف قهوه را نداشت. تا زمانی که متوجه شدند کافئین دلیل انرژی رساندن است.

چگونه قهوه متحول شد؟

اما از آن زمان تا امروز، چگونه قهوه متحول شد؟

موج اول | قهوه دله

تا زمان عثمانی، قهوه بسیار طرفدار پیدا کرده بود و دیگر تمام مردم دسترسی به قهوه داشتند. در زمان عثمانی قهوه‌ها را داخل جزوه یا قهوه جوش مسی می‌ریختند و آن را میل می‌کردند. اگر بخواهیم توضیح دقیق تری بدهیم قهوه را تبدیل به آرد می‌کردند. مانند آرد نخودچی و ۲۰ گرم آب را با ۳ قاشق چایخوری قهوه دله هم می‌زدند و دله را می‌گذاشتند داخل تشت ماسه‌ای. در زیر تشت شعله روشن می‌کردند و می‌گذاشتند که ماسه کاملا داغ شود. با حرارت رساندن به سراسر قهوه جوش، یا جذوه مسی، قهوه دم آوری می‌شد و اینگونه قهوه دله همه جا رواج پیدا کرد.

دله قهوه

بعدها اسپرسو ساز دستی یا قوری اسپرسو جایگزین دله‌های قدیمی شد. این قوری‌ها که مکانیزم ساده‌ای دارند دارای سه محفظه به هم مرتبط هستند. در محفظه پایین آب قرار می‌گیرد، در بین دو محفظه پودر قهوه قرار می‌گیرد و پس از قرار گرفتن روی شعله، آب شروع به جوشیدن می‌کند. از میان پودر قهوه عبور کرده و به محفظه رویی وارد می‌شود؛ به این ترتیب قهوه دم می‌شود.

موج دوم | اسپرسو ساز

در موج دوم، اسپروسو ساز ها رواج پیدا کردند. اولین اسپرسو ساز در سال ۱۸۲۲ توسط شخصی فرانسوی با نام لوئیس برنارد بابوت ساخته شد که بسیار جثه بزرگی داشت. اما در سال ۱۹۰۲ شخصی که اولین دستگاه اسپرسو ماشین صنعتی را ساخت آقای لوئیجی بزرزا در ایتالیا بود. شکل این دستگاه شبیه به سماور‌های استوانه‌ای بود.

برای استفاده از اسپرسو ماشین باید درجه آسیاب قهوه را از آرد به سمت ماسه تغییر می‌دادند. اینگونه دستگاه درجه بندی خورد کردن یا آسیاب کردن قهوه هم اختراع شد.

پودر قهوه

موج سوم | قهوه فوری

قهوه‌های فوری مانند قهوه‌های دمی یا اسپرسو ماشین‌ها نیستند. در این قهوه‌ها شما با کمی کافئین و مقادیر زیادی قند مواجه هستید. اسانس‌ها و طعم دهنده‌های پودری باعث می‌شود کیفیت متفاوتی از قهوه را دریافت کنید.

قهوه‌های فوری، نسکافه فوری و یا کاپوچینو‌های فوری، پودر‌هایی هستند که فقط با ترکیب آب جوش به شما کمک می‌کنند بتوانید از این نوشیدنی لذت ببرید. داخل پودر‌های کاپوچینو شیر خشک وجود دارد و دلیل شیرین‌تر بودن کاپوچینو‌ها نسبت به نسکافه‌‌ها وجود شیرخشک است.

قهوه فوری

در نهایت پیشنهاد می‌کنیم که از قهوه طبیعی استفاده کنید تا کافئین‌های مصنوعی وارد بدنتان نشود.

موج چهارم | V60، سایفون، کمکس، فرنچ پرس

در موج چهارم، که می‌توان گفت در حال حاضر ما در آن قرار داریم؛ حرف اول طعم قهوه است. در قدیم تلخی قهوه حرف اول را می‌زد و هر چه تلخ تر بود و کافئین بهتری داشت مردم بیشتر می‌پسندیدند. اما امروز دیگر کسی آنچنان به تلخی قهوه علاقه مند نیست. همه کیفیت بالا، عصاره طعمی متفاوت و دم آوری غنی‌تر و بهتر از باریستا یا قهوه شان انتظار دارند.

موج سوم قهوه

با یکی از دستگاه‌های قهوه دمی مانند: سایفون، وی سیکستی، فرنچ پرس یا کمکس می‌توانید بهترین طعم را از قهوه دریافت کنید. با هر کدام از این دستگاه‌ها به شیوه خاص و درجه آسیاب قهوه می‌توان قهوه را دم آوری یا اصطلاحا Brew کرد.

دستگاه اسپرسو ساز

قهوه چه نژادهایی دارد، عربیکا یا روبوستا؟

قهوه ۳ نوع نژاد اصلی دارد و بعد از این ۳ نژاد بسیار زیر شاخه مجموعه درخت‌های قهوه موجود است. روبوستا، عربیکا، لیبریکا این ۳ نوع نژاد قهوه هستند اما بسیاری از مردم فقط ۲ نژاد اول را می‌شناسند.

درباره عربیکا برای شما توضیح دادیم. دلیل نام گذاری این قهوه به نام عربیکا این است که این قهوه از مناطق عرب به سمت اروپا رفته است. اما نام‌گذاری قهوه ربوستا و لیبریکا هنوز تاریخچه‌ای ندارند و تنها شایعاتی درباره آن‌ موجود است. این موضوع توسط محققان روشن شده است که اولین درخت قهوه در دنیا در ماداگاسکار رشد کرده است.

فرق روبوستا و عربیکا

خواص انواع قهوه

خواص قهوه عربیکا

این قهوه به دلیل دامنه‌های طعمی زیادش در موج سوم قهوه محبوب است. قهوه عربیکا باید بالای ۷۰۰ متر از سطح دریا رشد کند. شرایط مناسب برای رشد آن از ۷۰۰ الی ۱۴۰۰ متر بالاتر از سطح دریا است. هرچه قهوه عربیکا از سطح دریا بالاتر باشد پیچیدگی طعمی متفاوت‌تری دارد. زیرا به دلیل سرد بودن دمای درخت قهوه، قهوه دیرتر رشد کرده اما طعمی که به شما می‌دهد بسیار پیچیده است.

قهوه عربیکا

طعم‌های اومامی، مرکبات، میوه‌های هسته دار مانند گیلاس و… از نژاد قهوه عربیکا هستند و شما برای دم آوری قهوه در کمکس، V60 و همچنین سایفون باید از قهوه اسپشیالیتی استفاده کنید. اسپشیالیتی همان قهوه‌های بالاتر از ۱۰۰۰ متر از سطح دریا هستند.

خواص قهوه ربوستا

یکی از محبوب ترین قهوه‌های دنیا این نوع قهوه است و تمامی قهوه‌هایی که به بدن شما کافئین خوبی می‌رسانند همین نوع نژاد هستند. طعم این نوع قهوه بیشتر نزدیک به زمین است و طعم‌های سوختگی، چوب سوخته، خاکستر و هر آنچه که بیشتر طعم زمینی بدهد درون ربوستا یا کانفورا است.

قهوه روبوستا

گیاه این نوع قهوه باید پایین تر از ۷۰۰ متر از سطح دریا رشد کند؛ دامنه طعمی خاصی ندارد و تنها کافئین آن باعث محبوبیت آن است.

خواص قهوه لیبریکا

این قهوه، قهوه‌ای است که کافئین کمتری نسبت به ربوستا و عربیکا دارد. در کل می‌توان گفت فاقد کافئین است و بیشتر طعمی اسیدی و شور دارد. این نوع قهوه بیشتر در اطراف کشور‌های اندونزی یافت می‌شود و چون طرفدار کمتری دارد تنها در همان کشور‌ها مصرف می‌شود. آنقدر این درخت‌ها کم هستند که نمی‌توان محصول آن را به تمام کشور‌های دنیا ارسال کرد.

قهوه از عربستان و اندونزی

قهوه گانودرما چیست؟

مشخص نیست که قهوه گانودرما دقیقا از چه قهوه‌ای تهیه می‌شود و حتی درصد استفاده از عربیکا و ربوستا هم مشخص نشده است. تمام رازآلودی این قهوه این است که تنها با نام گانودرما یافت می‌شود و می‌گویند برای درمان بعضی بیماری‌ها و سلامتی بسیار مفید است. البته افسانه‌های پیرامون این قهوه را نمی‌توان صورت دقیق تایید کرد و تنها جنبه تبلیغاتی دارد. شما می‌توانید با میل کردن آن این موضوع را متوجه شوید.

آروما قهوه چیست؟ عطر قهوه

آروما یا عطر قهوه یکی از موضوعاتی است که بعد از موج سوم بسیار برای مردم و همچنین باریستا‌ها مهم شد. زمانی که شما در خیابان مشغول پیاده روی هستید، ناگهان بوی قهوه به مشامتان می‌خورد و شما را سرحال می‌کند. عطر یا آروما قهوه تنها از قهوه عربیکا متساعد می‌شود. همانطور که در قسمت بالا توضیح دادیم دامنه‌های طعمی پیچیده مال قهوه عربیکا است. شما باید برای دریافت آروما یا عطر مناسب قهوه از قهوه عربیکا استفاده کنید.

آروما یا عطر قهوه

هر آنچه که عطر نداشته باشد مزه هم ندارد. شما می‌توانید بینی خودتان را بگیرید و یک میوه را میل کنید متوجه می‌شوید که اصلا متوجه طعم آن نمی‌شوید. زیرا این عطر یک ماده خوراکی است که باعث طعم آن می‌شود.

پس با این حساب عطر قهوه عربیکا باعث می‌شود که شما طعمی شبیه مرکبات یا زیتون را متوجه شوید. بهترین آروما مال قهوه‌های اسپشیالیتی است.

بادی قهوه چیست؟ Body Coffee

بادی قهوه اصطلاحی است که باریستا‌ها از آن استفاده می‌کنند؛ بادی از کف قهوه در حین عصاره گیری به وجود می‌آید، روبوستا بادی قهوه زیادی دارد و می‌توان گفت ۷۰ درصد قهوه را بادی ربوستا تشکیل می‌دهد ولی بادی قهوه عربیکا به نسبت به ربوستا خیلی کمتر است و لیبریکا اصلا بادی ندارد.

بادی قهوه

رست قهوه یا بو دادن قهوه چطور انجام می‌شود؟

رست قهوه یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه کرد، رست لایت، رست مدیوم و دارک رست از جمله نام‌های درجه‌های مختلف بو دادن قهوه هستند.

در حال حاضر با کمک دستگاه رست، قهوه را می‌پزند یا اصطلاحا بو داده می‌کنند و رطوبت دانه قهوه را می‌کشند تا بتوانند طعم مناسب و خاص را از قهوه دریافت کنند.

رست کردن قهوه

اگر شما آروما یا عطر دار بودن قهوه را برای طعم آن دوست دارید حتما مدیوم رست تهیه کنید زیرا رست مدیوم می‌تواند به شما پیچیدگی طعمی بدهد اما اگر طعم تلخی قهوه برای شما مهم است حتما از دارک رست استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که صرف نظر از این که از چه نژاد قهوه ای استفاده می‌کنید، هرچیزی که به دارک رست تبدیل شود اسیدیته کاملا کمتری دارد و تنها تلخی قهوه باقی می‌ماند.

کشور قهوه کدام است؟

نمی‌توان به کشور خاصی به عنوان کشور قهوه اشاره کرد؛ اما این فقط کشور‌هایی که در کمربند خط استوا قرار دارند هستند که می‌توانند قهوه را کشت کنند. کشور‌هایی چون برزیل، اتیوپی، یمن، اندونزی، هند و… کشور‌هایی هستند که توانایی کشت قهوه را دارند. هرچه از خط استوا یا کمربند قهوه دورتر می‌شویم کیفیت قهوه پایین‌تر می آید. (شما می توانید درخت قهوه را در خانه تان کشت کنید اما بخاطر اینکه نمی‌توانید دمای مناسب و شرایط رطوبتی مناسب را برای این گیاه فراهم کنید طعم مناسبی را از قهوه دریافت نمی‌کنید.)

کشور قهوه

کشور‌های بزرگ دنیا مانند برزیل که بسیار قهوه تولید می‌کنند حداقل بالای ۵۰ درصد قهوه خود را توسط خودشان مصرف می‌کنند و مردمی قهوه نوش دارند. نمی‌توان گفت کدام کشور بهترین قهوه را تولید می‌کند زیرا هر کشور دامنه طعمی قهوه خاص خود را دارد، به عنوان مثال در کشور هند قهوه‌های اسپایسی و یا قهوه‌هایی با نوت‌های طعمی ادویه‌جات یافت می‌شود، در برزیل قهوه‌هایی با طعم میوه‌های هسته دار یافت می‌شود و هر کشور مختص به خود طعم متفاوتی تولید می‌کند.

 

ابزارهای دم کردن قهوه

معرفی قهوه ساز کمکس و شیوه دم آوری با chemex

کمکس یا Chemex یکی از ابزارهای موج سوم رواج قهوه است. برای استفاده از این دستگاه، به یک کاغذ مختص به قهوه دمی، آب جوش با درجه دمای ۹۰ درجه سانتی گراد، ۶ تا ۱۴ گرم قهوه بسته به تعداد کاپی که نیاز دارید و ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌لیتر آب نیاز دارید.

قهوه ساز چمکس یا کمکس

ابتدا قهوه را باید مدیوم کورس آسیاب کنید، فیلتر قهوه را روی کمکس گذاشته و ابتدا فیلتر را خیس می‌کنید. (دلیل خیس کردن فیلتر قبل از ریختن قهوه این است که طعم کاغذ وارد طعم قهوه نشود) بعد از اینکه کامل داخل کمکس خیس شد و رطوبت مناسبی گرفت ۶ گرم قهوه را در وسط قیف کاغذی ریخته و بعد ۱۰۰ میلی‌لیتر، و در مرحله بعد ۲۰ میلی‌لیتر آب اضافه می‌کنیم.

کمکس

عجله نکنید، باید اجازه بدهید گاز قهوه خارج شود. هر قهوه گاز دی اکسیدی دارد که خطرناک است و باید حتما این گاز خارج شود و شما باید ۲۰ ثانیه صبر کنید تا کامل حباب‌های قهوه خارج شوند. بعد از آن به صورت مارپیچ از داخل به سمت دیواره‌های فیلتر و همچنین برعکس از دیواره به سمت داخل به صورت ساعت گرد آب را به صورت آرام وارد قهوه کنید.

صبر کنید تا آب از فیلتر رد شود و آن زمان قهوه شما آماده است.

قهوه V60 | دم کردن قهوه با قهوه ساز وی سیکستی

دلیل نامگذاری این دستگاه به قهوه V60 این است که خود دستگاه به شکل V انگلیسی است و شیب داخل کاپ دستگاه ۶۰ درجه است. اگر شما علاقه زیادی دارید که طعم فوق العاده‌ای از قهوه اسپشیالیتی دریافت کنید حتما از وی سیکستی استفاده کنید.

دستگاه قهوه V60

این دستگاه شبیه به کمکس است اما تفاوت آن این است که برای کمکس فیلتر‌های آهنی و کاغذی استفاده شده و شیب تند تری نسبت به V60 دارد. برای همین عصاره گیری داخل کمکس کمی تخصصی تر از V60 است.

V60

مسابقات قهوه دمی کمکس نیز داخل ایران برگزار می‌شود و شما می‌توانید در این مسابقه با دیگر دوستان به رقابت بپردازید.

قهوه ساز اروپرس | AeroPress

یکی دیگر از دستگاه‌های دمی اروپرس است. شما باید با درجه آسیاب خاص قهوه به همراه آب و فیلتر مخصوص که اندازه کوچکی دارد با فشار مناسب به دستگاه، عصاره گیری مناسب انجام دهید.

آئرو پرس

این دستگاه قطعات زیادی دارد و ممکن است برای شروع کار کمی با روش استفاده آن دچار سردرگم شوید.

فرنچ پرس | French Press

French Press یکی دیگر از دستگاه‌های دمی است که در فرانسه ابداع شده و با پرس کردن دانه‌های قهوه عصاره گیری قهوه را انجام می‌دهد. باید درجه آسیاب قهوه برای استفاده در فرنچ پرس «کورس» یا درشت باشد.

فرنچ پرس گرم

قهوه سرد دم یا کلد برو چیست؟

قهوه سرد دم یا کلد برو یکی از شیوه‌های ایجاد کردن طعم‌های متفاوت در قهوه است، اما تفاوتی در قهوه سرد دم و کلد برو وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

کلد برو | Cold Brew

به عصاره گیری قهوه از ۱۲ ساعت تا ۲۴ ساعت کلد برو می‌گویند که کافئین بسیار زیادی دارد و به شما بهترین طعم قهوه سرد را هدیه می‌دهد. سعی کنید زمانی که کلد برو را تهیه می‌کنید عصاره یا کنستانتره قهوه را به صورت مستقیم میل نکنید و کمی آب به آن اضافه کنید.

کلد برو به ۲ روش تهیه می‌شود که در اولین روش، از فرنچ پرس (French Press) استفاده می‌شود که به این روش، روش خانگی تهیه کلد برو می‌گویند. شما باید قهوه را به صورت درشت آسیاب کنید و بعد از آن قهوه را داخل فرنچ پرس ریخته و آب تصفیه شده را داخل آن بریزید و بگذارید ۱۲ ساعت تا ۲۴ ساعت داخل یخچال باشد؛ اگر بیشتر از ۲۴ ساعت شود هم هیچ ایرادی ندارد.

فرنچ پرس قهوه

روش دوم استفاده از دستگاه مخصوص کلد برو است که به صورت قطره‌ای آب به محیط قهوه ریخته می‌شود و قهوه به آرامی دم آوری می‌شود. شما می‌توانید هر ۲ دستگاه را تهیه کرده و به صورت خانگی Cold Brew را تهیه کنید.

قهوه سرد دم

هر ترکیبی از قهوه با یخ را قهوه سرد می‌گویند. شما می‌توانید اسپرسو را همراه با یخ میل کنید که می‌شود قهوه سرد یا آیس کافی. شما می‌توانید قهوه را با شیر و یخ ترکیب کنید که می‌شود آیس لاته و یا آب یخ را همراه با اسپرسو ترکیب کنید که می‌شود آمریکانو؛ از انواع قهوه سرد می‌توان به آفوگاتو که ترکیب یک اسکوپ بستنی وانیلی با اسپرسو است هم اشاره کرد.

آفوگاتو

چه قهوه‌ای بخریم و کدام برند خوب است؟

قهوه خوب را از کجا بخریم؟ آیا برند ها مهم هستند؟ قهوه‌های معروفی مانند لاوازا (lavazza) یا قهوه استارباکس هستند که در قهوه فروشی‌ها موجود هستند و شما می‌توانید آن‌ها را خریداری و میل کنید؛ فقط مراقب باشید و حتما تاریخ مصرف قهوه را کامل بخوانید. قهوه بعد از رست شدن و بسته بندی فقط از ۲ تا ۵ سال می‌تواند طعم خوب و ویتامین‌های خاص خود را حفظ کند. اما قهوه گزینه‌های دیگری هم دارد؛ قهوه فله. قهوه فله نان‌برند یا بدون نشان تجاری است و شما ممکن است در مغازه‌ها در ظروف شیشه‌ای زیبا آن‌ها را ببینید؛ حالا سوال ما این است که از این قهوه‌ها بخریم یا نخریم؟

آیا قهوه فله خوب است، آیا ضرر دارد؟

قهوه فله به خودی خود بد نیست اما باید چند موضوع را در نظر داشت، اولین مشکل این است که قهوه نباید در معرض هوای آزاد قرار بگیرد زیرا کاملا حالت خود را از دست می‌دهد و دیگر ویتامین‌های خاص خود که در زمان پک یا بسته بندی هست را ندارد.

قهوه فله

مشکل دوم این است که قهوه پوک می‌شود و وزن سبک تری بدست می‌آورد زیرا اکسید می‌شود، مشکل سوم این است که معلوم نیست آن قهوه ای که شما دریافت می‌کنید واقعا آن قهوه ای باشد که می‌خواهید.

از این جهت توصیه می‌کنیم در گام اول به سراغ قهوه‌های فله‌ای که بسیار ارزان تر هستند نروید. چون ممکن است در معرض هوا قرار گرفته باشند و اکسید شده باشند، پس دیگر نه طعم مناسب و نه آروما مناسبی داشته باشند و کاملا پوک شده باشد.

نکته سومی که باید در خریداری قهوه فله در نظر بگیرید اطمینان از نوع آن است. به فرض مثال شما قهوه با کافئین بالا نیاز دارید ولی چون قهوه‌ای که خریده‌اید ترکیبی است معلوم نیست که آن قهوه روبوستا است یا عربیکا؛ خوب همان‌طور که دیگر می‌دانید برای دریافت کافئین بالا، این قهوه روبوستا است که به کارتان می‌آید.

پس از خریداری قهوه، شما باید آن را در مکانی به دور از مجاورت هوا آسیاب کنید و مطابق دستور دم کردن قهوه مورد نظرتان، پودر قهوه اضافه مانده پس از هر بار مصرف را هم حتما داخل یک پاکت زیپ کیپ، یا ظرفی در دار قرار دهید و این‌گونه از آن محافظت کنید.

قهوه پودر شده

قهوه لاوازا بهتر است یا قهوه لم؟ برند‌های ایرانی بهتر است یا خارجی؟

این موضوع خیلی مهم است که بدانید رستری‌های ایران تمام تلاش خود را می‌کنند که بهترین باشند و ممکن است به دلیل تحریم و وارد نشدن یکسری از دانه‌های قهوه با توجه به ماهیت کشور‌ها نتوانند آن طعم مناسبی که یک سری نمونه‌های خارجی دارند را به شما تقدیم کنند. اما اصلا جای نگرانی نیست زیرا با گذشت زمان این موضوع به یک مهارت تبدیل شده و در حال حاضر ۸۰ درصد قهوه‌های داخل ایران را رستری‌های ایرانی رست کرده و شما به راحتی می‌توانید نمونه‌های آن را از مغازه‌های تخصصی قهوه دریافت و میل کنید.

اینکه کدام مغازه یا برند برای خرید قهوه بهتر است اصلا قابل توضیح نیست؛ زیرا هیچ شرکتی نمی‌گوید که از کدام کشور و کدام مزرعه دارد دانه قهوه را می‌خرد و داخل ترکیبات خود از آن استفاده می‌کند. پس هر آنچه که به شما لذت می‌دهد بهترین برند و طعم همان است. البته هنگام خرید قهوه اطلاعات ارائه شده توسط فروشنده را بشنوید و با توجه به دانشی که در این مقاله در اختیارتان قرار دادیم راحت‌تر قهوه مناسب را تهیه کنید.


راهنمای خرید قهوه و استفاده از آن

زنان باردار

به هیچ عنوان قهوه برای زنان باردار توصیه نمی‌شود؛ زیرا قلب بچه تازه در حال شکل گرفتن است و توانی برای دریافت کافئین ندارد و می‌تواند باعث مرگ فرزندتان شود.

بیماران قلبی و فشار خون

کسانی که مشکل فشار خون دارند حتما باید با مراجعه به پزشک اجازه مصرف دریافت کنند و قهوه‌های با دُز کم کافئین را میل کنند؛ زیرا ممکن است به شدت به قلب آن‌ها آسیب برسد و حتی احتمال سکته کردن وجود دارد.

بیماران دارای مشکلات عصبی و روانی

قهوه یک نوشیدنی محرک است و کسانی که مشکلات عصبی دارند با خوردن قهوه تنها بیشتر به بدن خود اسیب می‌رسانند و حجم عصبانیتشان بیشتر و بیشتر می‌شود.

قهوه میکس

اگر شما قرار است از قهوه فله یا میکس استفاده کنید حتما به باریستا اعلام کنید که قهوه ۵۰/۵۰ به شما بدهد اینگونه شما بالانسی از طعم قهوه با اسیدیته مناسب و تلخی قهوه دارید و هم میزان کافئین متناسب است.

قهوه میکس

اگر دوز روبوستای قهوه ترکیبی بیش از ۵۰% شود ممکن است برای بدن ضرر ایجاد کند، بعضی از باشگاه‌های بدنسازی آقایان و بانوان از دستگاه اسپرسو ماشین استفاده می‌کنند و قهوه ۱۰۰ درصد روبوستا را به ورزشکاران می‌دهند.

این کار باعث می‌شود که ورزشکار خیلی قوی تر و بهتر فعالیت ورزشی انجام دهد اما این کار تنها باعث آسیب جدی به ورزشکار می‌شود. برای خوردن قهوه اول از همه مطمئن شوید که چه چیزی قرار است بخورید و بعد قهوه را بنوشید.

آیا کافئین باعث اعتیاد می شود؟

در خیلی از سایت‌ها اعلام کردند که کافئین یا قهوه باعث اعتیاد می‌شود اما اینگونه نیست، کافئین اصلا باعث اعتیاد نمی‌شود و شما تنها با ۱ هفته نخوردن قهوه اصلا هیچ احساس نیازی به قهوه خوردن ندارید.

نسپرسو

آیا کافئین مضر است؟

کافئین به خودی خود مضر نیست و برای زمان‌هایی که شما احساس خستگی می‌کنید و می‌خواهید یک پروژه سنگین را به انجام برسانید بسیار مناسب است و می‌تواند به شما به مدت ۲ تا ۴ ساعت برای بهبود بهره وری و نشاط آوری کاری کمک کند.

کافی

اثر کافئین چه زمانی از بین می‌رود؟

کافئین خود به خود از بین می‌رود و شما نمی‌توانید با خوردن قرص اثر کافئین را کم یا زیاد کنید زیرا کافئین سریعا وارد خون می‌شود و خیلی زود با قلب ارتباط برقرار می کند و سوخت و ساز بدن را بسیار بالا می‌برد.

کپسول نسپرسو

چه برندی از قهوه باعث لاغری می‌شود؟

قهوه به دلیل خاصیتی که دارد باعث می‌شود که شما سیری کاذب دریافت کنید و اگر می‌خواهید لاغر شوید باید قبل از غذا یک شات قهوه بنوشید، از نظر برند هم تمامی برند‌ها می‌توانند به شما در این موضوع  کمک کنند. اما توصیه می‌کنیم به متخصص علم تغذیه رجوع کنید چرا که در برخی رژیم‌ها خوردن قهوه و نوشیدنی‌های کافئین دار ممنوع است.

رژیم قهوه

ما تا کنون توضیحی بابت چرایی منع نوشیدن قهوه از طرف این ارائه دهندگان برنامه غذایی نخوانده‌ایم؛ شاید خوردن قهوه برای شما عوارض دیگری مثل به هم زدن بالانس سوخت و ساز بدن یا ایجاد ضعف با تاخیر زمانی ایجاد کند که خودش منجر به پرخوری شود. شاید خوب باشد ارائه‌دهندگان رژیم بجای برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی پیاپی، با تولید محتوای موثر حول موضوعات مرتبط با رژیمشان، ذهن افرادی که از این رژیم‌ها استفاده می‌کنند را شفاف‌تر کرده و به این وسیله پایداری رژیم آن‌ها را تثبیت کنند.

چه زمانی قهوه بنوشیم؟

بهتر است قهوه را در هنگام صبح، ساعت ۱۰ و در عصر، تا پیش از ساعت ۶ میل کنید زیرا طبق نظریه کارشناسان این ساعات بهترین زمان برای به حداکثر رساندن اتصال کافئین به بدن شناخته شده است؛ اگر می‌خواهید کمی زودتر یا دیرتر میل کنید هیچ ایرادی ندارد فقط در طول شب مراقب خوردن قهوه باشید، چون نوشیدن قهوه برای اکثر افراد عوارض بی‌خوابی شدید را به دنبال دارد.

زمان نوشیدن قهوه

انواع قهوه کافی شاپی

  • اسپرسو | تمایز اصلی اسپرسو در سایز آسیاب شدن آن است. پودر اسپرسو ریز‌ تر از قهوه دمی و قهوه فرانسه است اما از قهوه ترک درشت تر است.
  • دبل اسپرسو | در دبل اسپرسو شما از دو شات اسپرسو معادل ۶۰ میلی گرم استفاده می‌کنید. هر شات اسپرسو یک واحد استاندارد اندازه گیری است.
  • آمریکانو | آب جوش + اسپرسو
  • ترک | پودر قهوه آسیاب شده ریز را در ظرف‌های مخصوص قهوه ترک روی شعله قرار می‌دهیم تا تهیه شود.
  • موکا | قهوه + طعم و بوی شکلات
  • فرانسه | قهوه فرانسه با فرنچ پرس تهیه می‌شود.
  • کاپوچینو | یک نوشیدنی ایتالیایی که از اسپرسو + شیر که به روش بخار دم درست می‌شود.
  • فراپاچینو | اسپرسو + شیر + یخ + خامه + سیروپ + شکر قهوه‌ای
  • ماکیاتو | اسپرسو با مقدار کمی شیر
  • آفوگاتو | اسپرسو + یک اسکوپ بستنی
  • دالگونا | شیر + میکس خامه شده قهوه فوری است که با حل کردن میزان زیادی از قهوه در مقدار کمی آب جوش تهیه می‌شود و روی یک لیوان شیر گرم سرو می‌شود.
  • لاته | اسپرسو + شیر
  • کورتادو | شیر گرم جوشیده شده + اسپرسو

چه چیزی قهوه را خوشمزه می‌کند؟

استفاده از بعضی ترکیبات می‌تواند قهوه را خوشمزه تر کند تا شما بیشتر از نوشیدنیتان لذت ببرید. به عنوان مثال استفاده از سس شکلات در قهوه همراه با ترکیب شیر؛ یا استفاده کردن از سیروپ کارامل، فندق یا وانیل باعث می‌شود که شما طعم متفاوتی از قهوه را احساس کنید.

قهوه خوشمزه

می‌توانید از نوشابه کوکا همراه با اسپرسو استفاده کنید تا بیشتر از نوشیدنی گازدار لذت ببرید، موضوع خیلی مهم این است که اول نوشابه را بریزید و بعد قهوه را اضافه کنید. چون اسیدیته قهوه با نوشابه با هم تداخل دارند و گاز نوشابه را خارج می‌کند؛ اگر اول قهوه در لیوان باشد و بعد نوشابه را در آن بریزید، کف زیادی از لیوان شما به بیرون سرازیر می‌شود و گاز آن از دست می‌رود.

قهوه دالگونا

از انواع دیگر قهوه که تست کردن آن جالب است قهوه دالگونا است. خامه روی این قهوه از هم زدن پودر قهوه فوری با شکر و مقداری آب جوش به دست می‌آید که روی لیوانی از شیر گرم ریخته و سرو می‌کنند.

آفوگاتو

شما می‌توانید از ترکیب قهوه و بستنی به عنوان دسر بعد از غذا لذت ببرید که نام آن آفوگاتو است.

پایان مقاله

خوشحالیم که مقاله ما برایتان جذاب بوده و تا انتهای آن را خواندید. در این مقاله متوجه شدیم که قهوه سومین نوشیدنی محبوب دنیا است. در رابطه با موضوعات انواع نژاد قهوه، ابزارها و شیوه‌های دم کردن قهوه، راهنمای خرید و مصرف قهوه، توضیحاتی درباره قهوه میکس یا فله و همچنین طعم و عطر قهوه و برند‌های معتبر قهوه در دنیا اطلاعاتی کسب کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر